Skip to main content

Financiële instelling

Wordt je bewogen door je organisatiesysteem of door je familiesysteem?

‘Bij mij zijn werk en privé gescheiden.’

Dit suggereert dat je op je werk anders gedraagt en anders wordt bewogen dan buiten je werkzaamheden. In de praktijk lijkt dit in de meeste gevallen niet waar. Patronen trekken patronen aan: de kwaliteiten in je werk heb je meegekregen uit je familiesysteem. Jouw eigen systeem zet je in, in je organisatiesysteem.

En als het stroef gaat lopen op je werk, het werk je langere tijd meer energie kost dan geeft, kan het helpend zijn om stil te gaan staan. Aan welk patroon blijf ik zo trouw? Waar neem ik onbewust de antwoordelijkheid voor, wat geef ik? En wat ontvang ik van het systeem, wat kan ik ontvangen?

Met deze vragen keek onze client naar de gehele loopbaan

Welk patronen laten zich zien? Waar heb verantwoordelijkheid voor genomen? Wat gaf ik het systeem? En wat kon, mocht ik nemen van het systeem, wat nam ik aan? Opnieuw deze weg bewandelen gaf inzicht in de volgende stap: de toekomst in.

Ben jij klaar
voor de volgende stap?

Een selectie van onze cases

Financiële instelling

Lees meer

Hogeschool

Lees meer

Publieke sector

Lees meer

Dit zijn       Koenders & Klerk 

Susanne

Koenders

Over Suus

Koenders

& Klerk

Over Koenders & Klerk

Ris

Klerk-Oprel

Over Ris

Wat anderen over ons zeggen:

Het is was voor mij de eerste keer dat ik met “familieopstellingen” gewerkt heb. Op voorhand was ik enigszins sceptisch. Ik moet zeggen dat het de scepsis niet op z’n plaats was. Het heeft me een groter inzicht verschaft, veel gebracht en Suzanne en Ris hebben ons hierbij prima begeleid.

Bastiaan PellikaanVoorzitter College van Bestuur

Susanne en Ris hebben met veel enthousiasme en persoonlijke aandacht onderliggende patronen blootgelegd. We zijn begonnen met een verhelderende organisatietijdlijn en hebben vervolgens met een organisatieopstelling de huidige situatie en gewenste situatie in beeld gebracht. Knap gedaan en het heeft ons veel opgeleverd. Vooral gedragingen die een verleden hebben zijn op een mooie manier bespreekbaar gemaakt.

Freek RebelInstellingsdirecteur

Ons aanbod

Organisatievraagstukken op maat

Verkennen, (h)erkennen van patronen en de mogelijke oorzaken. Wat maakt dat het momenteel niet stroomt en wat willen problemen daarmee vertellen…?

Workshop Systemisch perspectief

Ontdek het Systemisch Perspectief met ons, Verken diepgaande vraagstukken. Verbeter je inzicht en praktische vaardigheden, meld je aan!…

Individuele begeleiding

Individuele groei begint met jou, Verken obstakels, maak aanpassingen met vertrouwen. Visualiseer je pad. Laat oude patronen achter, een nieuwe start om te bouwen….

Team interventie

Als feedbackgesprekken en teamtrainingen niets meer opleveren, kijken we graag met jullie verder… De antwoorden zitten in wat het systeem geleerd heeft en niet in de individuen van dit moment.