Skip to main content

Publieke sector

Kan een innovatie landen?

Wat gebeurt er als de organisatie door ontwikkelt en de leidende principes uit het oog worden verloren? Dit was de kern van een actuele casus die we opstelden in een leer-setting. Een gedragen innovatieve verandering leek maar niet te realiseren. Een nieuw eigentijds idee en alles wat er voor nodig was, stond klaar. Wat was er aan de hand? De mensen wilden wel.

Tijdens de opstelling werd zichtbaar dat met de drive voor de toekomst, de oorsprong van de organisatie geheel uit beeld was geraakt. De leidende principes die het succes van het lange bestaan hadden gebracht, bleken niet meer waargenomen te worden. Hiermee was de innovatie los komen te staan van het behoud en kon het als het ware niet landen. Te zien was waar de beweging zat om het geheel te verbinden: de vernieuwing erkende en eerde de oorsprong. De energie stroomde.

Ben jij klaar
voor de volgende stap?

Een selectie van onze cases

Financiële instelling

Lees meer

Hogeschool

Lees meer

Publieke sector

Lees meer

Dit zijn       Koenders & Klerk 

Susanne

Koenders

Over Suus

Koenders

& Klerk

Over Koenders & Klerk

Ris

Klerk-Oprel

Over Ris

Wat anderen over ons zeggen:

Het is was voor mij de eerste keer dat ik met “familieopstellingen” gewerkt heb. Op voorhand was ik enigszins sceptisch. Ik moet zeggen dat het de scepsis niet op z’n plaats was. Het heeft me een groter inzicht verschaft, veel gebracht en Suzanne en Ris hebben ons hierbij prima begeleid.

Bastiaan PellikaanVoorzitter College van Bestuur

Susanne en Ris hebben met veel enthousiasme en persoonlijke aandacht onderliggende patronen blootgelegd. We zijn begonnen met een verhelderende organisatietijdlijn en hebben vervolgens met een organisatieopstelling de huidige situatie en gewenste situatie in beeld gebracht. Knap gedaan en het heeft ons veel opgeleverd. Vooral gedragingen die een verleden hebben zijn op een mooie manier bespreekbaar gemaakt.

Freek RebelInstellingsdirecteur

Ons aanbod

Organisatievraagstukken op maat

Verkennen, (h)erkennen van patronen en de mogelijke oorzaken. Wat maakt dat het momenteel niet stroomt en wat willen problemen daarmee vertellen…?

Workshop Systemisch perspectief

Ontdek het Systemisch Perspectief met ons, Verken diepgaande vraagstukken. Verbeter je inzicht en praktische vaardigheden, meld je aan!…

Individuele begeleiding

Individuele groei begint met jou, Verken obstakels, maak aanpassingen met vertrouwen. Visualiseer je pad. Laat oude patronen achter, een nieuwe start om te bouwen….

Team interventie

Als feedbackgesprekken en teamtrainingen niets meer opleveren, kijken we graag met jullie verder… De antwoorden zitten in wat het systeem geleerd heeft en niet in de individuen van dit moment.