Skip to main content

Interventie en Interactie met Systemisch Perspectief

Over

DIT IS KOENDERS

Dit is Koenders, Koenders is analyse en daadkracht. Vanuit weten en rijke ervaring weet Susanne te  komen tot de vragen die de onderstroom blootleggen.  Eenmaal bij de ´pijn´ gekomen, is ze als geen ander in staat jou, het team, de afdeling mee te nemen in deze realiteit en van daaruit te werken. Jarenlang is Susanne werkzaam geweest als leidinggevende op complexe plekken in het Hoger Onderwijs. Hierin is vertragen én vernieuwen een spanningsveld: onderwijs en kennisontwikkeling staan nooit stil en tegelijkertijd dient de kwaliteit van vandaag én morgen  geborgen te worden. Door op de juiste laag en onderwerpen te werken, leert Susanne teams en leiders hoe tussen deze elementen te acteren.

Niet alleen de analytische  kracht maar zeker ook de lach is een drijver. Zo blijft de energie altijd stromen bij Suus. En dat neemt ze mee in haar gezin met 4 kids in hartje Utrecht. Of het nu in de tuin of op de grachten is, Suus kan genieten.

DIT IS KLERK

Dit is Klerk. Klerk is Ris, en Ris is een liefde voor het leven. Binnen organisaties is Ris met passie gericht op de stroom van de verandering. Alles  mag er zijn, het passende is er al en zal gezien worden. Ze is geduld,  een vat vol vermogen om jou, het team, en de vraag in het volle licht te zetten. Ze houdt alleen maar (vast) en vraagt door met de volle overtuiging  dat datgene zich toont wat getoond moet worden. . Ze verbindt, soms logisch, soms zoekende om altijd daar uit te komen waar het kloppend   is. In haar begeleiding staat ze stil, neemt ze waar en verduurt ze om waar te nemen wat er is. Van daaruit kijkt ze met liefde en vanuit ieders eigen plek naar perspectieven en inzichten: wat is van jouw eigen systeem en wat is van de organisatie?

Ris staat volop in beweging, letterlijk. Elke dag zet ze mensen in beweging om de basis van het vertrouwen in  het lijf te versterken. Niet alleen met zweten maar juist  door bezig te zijn het lijf te voelen en te waarderen. Niet zo gek dat ze is afgestudeerd in Bewegingswetenschappen, Sport en Psychomotore Therapie. Naast beweging, fysiek of in het systemische, werkt ze als docent/trainer/ontwikkelaar in het Hoger Beroepsonderwijs en is ze bestuurder van een lagere school. Ris woont in Groenekan met haar man, drie zonen en al hun beesten.

DIT ZIJN KOENDERS & KLERK

Onze wij vult elkaar aan in het werk dat we voor jou of je organisatie kunnen doen. We zijn beiden geschoold door de leergangen Systeemdynamiek in Organisaties van het Bert Hellinger Instituut en de leergang Ssystemisch Adviseren van Pragmavision, Siebke Kaat. Ris volgde de opleiding familieopstellingen bij het Instituut voor Systemisch Werk, Elmer Hendrix. Susanne start in 2024 met de leergang interim management en Systemen aan de Systemic Business School.

Koenders & Klerk is een handelsmerk van Corpo-Ris en De Stijl van Suus.

Ben jij klaar
voor de volgende stap?

Een selectie van onze cases

Financiële instelling

Lees meer

Hogeschool

Lees meer

Publieke sector

Lees meer

Dit zijn       Koenders & Klerk 

Susanne

Koenders

Over Suus

Koenders

& Klerk

Over Koenders & Klerk

Ris

Klerk-Oprel

Over Ris

Wat anderen over ons zeggen:

Het is was voor mij de eerste keer dat ik met “familieopstellingen” gewerkt heb. Op voorhand was ik enigszins sceptisch. Ik moet zeggen dat het de scepsis niet op z’n plaats was. Het heeft me een groter inzicht verschaft, veel gebracht en Suzanne en Ris hebben ons hierbij prima begeleid.

Bastiaan PellikaanVoorzitter College van Bestuur

Susanne en Ris hebben met veel enthousiasme en persoonlijke aandacht onderliggende patronen blootgelegd. We zijn begonnen met een verhelderende organisatietijdlijn en hebben vervolgens met een organisatieopstelling de huidige situatie en gewenste situatie in beeld gebracht. Knap gedaan en het heeft ons veel opgeleverd. Vooral gedragingen die een verleden hebben zijn op een mooie manier bespreekbaar gemaakt.

Freek RebelInstellingsdirecteur

Ons aanbod

Organisatievraagstukken op maat

Verkennen, (h)erkennen van patronen en de mogelijke oorzaken. Wat maakt dat het momenteel niet stroomt en wat willen problemen daarmee vertellen…?

Workshop Systemisch perspectief

Ontdek het Systemisch Perspectief met ons, Verken diepgaande vraagstukken. Verbeter je inzicht en praktische vaardigheden, meld je aan!…

Individuele begeleiding

Individuele groei begint met jou, Verken obstakels, maak aanpassingen met vertrouwen. Visualiseer je pad. Laat oude patronen achter, een nieuwe start om te bouwen….

Team interventie

Als feedbackgesprekken en teamtrainingen niets meer opleveren, kijken we graag met jullie verder… De antwoorden zitten in wat het systeem geleerd heeft en niet in de individuen van dit moment.